Инициативата Ден на отворените гардероби“ събира средства за здравния фонд на артистите

...
Инициативата Ден на отворените гардероби“ събира средства за здравния фонд на артистите
Коментари Харесай

Ден на отворените гардероби събира средства за здравния фонд на артистите

Инициативата „ Ден на отворените дрешници “ събира средства за здравния фонд на артистите в България, оповестяват от Съюза на артистите в България (САБ).

На 10 март в „ Строежа “ ще се състои благотворителна ликвидация на облекла, обувки, аксесоари и ръчно направени находки. Събитието е част от Софийския сценичен салон. Входът е свободен за всеки, който желае да вдъхне нов живот на дрешника си, подкрепяйки смислена идея, показват уредниците.

Събраните средства ще бъдат дарени на здравния фонд на САБ, който подкрепя членове на САБ при животоспасяващи и животоподпомагащи интервенции, които не се финансират по клинични пътеки. До момента са подкрепени повече от 150 актьори.

Организаторите на събитието – актрисите Жаклин Даскалова и Стела Димитрова, употребяват самодейността, с цел да вземат участие в разнообразни благотворителни дела и да предизвикват хората да правят положителни каузи. Те имат вяра в това, че всяка дреха, всеки аксесоар, всеки чифт обувки споделя своята история и носи в себе си част от сърцето на донора.

Инициативата цели да обърне внимание и на казуса с бързата мода, поради която околната среда понася от ден на ден последици. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР